image.privatno-obezbedjenje

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

pozar-kontrast     Vecernje Novosti - LJ.P.

     Presuda Veselinu Kercu, na suđenju za pogibiju šest osoba u požaru u novosadskoj diskoteci "Kontrast". Osnovni sud ponovo ponovo ga je oslobodio krivice jer Tužilaštvo nije dokazalo svoje tvrdnje

     GRAĐEVINSKI inspektor Veselin Kerac, danas je u Osnovnom sudu u Novom Sadu, baš kao i 26. oktobra 2016. godine, oslobođen krivice da je pre sedam godina prilikom kontrole, zloupotrebio službeni položaj u slučaju novosadske diskoteke "Kontrast". On se teretio da je tada propustio da zbog utvrđenih nedostataka zabrani rad ovom lokalu, u kojem je u tragičnom požaru 1. aprila 2012. godine, nastradalo šestoro mladih ljudi.

     Sudija Nataša Vojnović, obrazlažući presudu, kazala je da u postupku nije dokazano da je građevinski inspektor tog 14. aprila 2010. godine, prilikom kontrole "Kontrasta", njegovom vlasniku Alojzu Ganiću i zakupcu pribavio korist, odnosno omogućio da nesmetano koriste klub, uprkos propustima.

     - Tužilaštvo nije predočilo nijedan dokaz da je građevinski inspektor mogao da spreči rad lokala koji je imao građevinsku i upotrebnu dozvolu - istakla je sudija Vojnović. - Po oceni suda, tužilaštvo nije pružilo dokaz da je građevinski inspektor počinio krivično delo za koje se teretio.

     U požaru u diskoteci "Kontrast", podsećamo, 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković iz Kikinde.

Komentari  

# Mucenje nastradalihStoyan 29-10-2017 09:32
Nema sumlje da sudstvo donosi odluku na osnovu zakona i ako po zakonu optuzeni inspektor nije imao ovlascenje da zatvori objekat onda nije kriv. Ako je po zakonu bio u obavezi da privremeno zatvori objekat na osnovu utvrdjenih propusta onda je kriv. Sve je jako prosto.
Zabrinjavajuce je sto tuzilastvo ne zna ko je odgovoran za kontrolu protivpozarne zastite nekog objekta i ko ima ovlascenje da privremeno zatvori objekat koji ne ispunjava protivpozarne standarde.
Dopustiti da niko ne odgovara za smrt sestoro mladih ljudi nije nehat vec ucestvovanje u ubistvu.

Samo registrovani clan ima pravo postavljanja komentara

Broj pregleda članaka
1421122
Danas132
Ove sedmice371
Ovog meseca606

2023-10-03