image.privatno-obezbedjenje

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

     Danas se jos uvek srecemo sa pojavom koja nije u duhu naseg naroda i koja nazalost nije retka pojava : Diskriminacija. To je i povod akcije : Sluzbenik privatnog obezbedjenja protiv diskriminacije.

     Akcija je da se na informaciono-oglasnim tablama, namenjenih zaposlenim i sluzbenicima obezbedjenja, istakne informacija o diskriminaciji.

     Clj akcije je senzibilisanje zaposlenih i sluzbenika obezbedjenja na problem diskriminacije, da zna da je prepozna i podsecanje da je diskriminacija kaznjiva zakonom.

     Pojedine Evropske zemlje su kroz zakon o radu doneli odluku o obaveznom isticanju na informaciono-oglasnim tablama za zaposlene delove krivicnog zakona vezanih za diskriminaciju.

     Kod nas to jos uvek nije slucaj ali bi slicna inicijativa bila pozeljna i imala bi pozitivan efekat.

     Zato, na informmaciono-oglasnim tablama namenjenih zaposlenim istaknimo sledeci dokument : Sluzbenik privatnog obezbedjenja protiv diskriminacije.

     Bilo bi lepo da ovu inicijativu podrze clanovi Udruzenja za privatno obezbedjenje koji su kroz Kodeks profesionalne etike privatnog obezbedjenja tacka 9.2, se vec izjasnili da podrzavaju Univerzalnu dekleraciju o ljudskim pravima, kao i Evropsku konvenciju za zastitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

     Takodje bi bilo lepo da akciju podrze i internacionalne grupe koje su prisutne na trzistu privatnog obezbedjenja u Srbiji, da svojim doprinosom podrze akciju koja im je, po sadrzaju, bliska u EU zemljama u kojima su vec prisutne.

    

Dokument mozete telesarzirati ovde:

Telechargement

 

Samo registrovani clan ima pravo postavljanja komentara

Broj pregleda članaka
1417364
Danas103
Ove sedmice2220
Ovog meseca9126

2023-09-24