image.privatno-obezbedjenje

 Rec autora :

Vazno upozorenje

     Samo zvanicna obuka sluzbenika obezbedjenja, uradjena od strane kvalifikovanih I iskusnih instruktora, omogucava koristenje prezentiranog znanja  tehnika u fizicko tehnickom obezbedjenju. Sam autor se ogradjuje od svake odgovornosti ukoliko se primjenjuje prezentirano znanje i tehnike od strane sluzbenika obezbedjenja bez zvanicne obuke ili sa materijalom koji nije adaptiran. Samo kvalifikovani i iskusni instruktori znaju kako pravilno obuciti sluzbenika obezbedjenja.

     Znanje steceno iz ovog prirucnika, zvanicnom obukom, sluzbenik obezbedjenja  treba da postavi u svoje operativno okruzenje uz postovanje zakona Republike Srbije.

Svaki vid reprodukcije dela ili celog prirucnika je zabranjen po zakonu o autorskom pravu.

 

Zasto ovaj prirucnk ?

U ovom momentu ne postoji jos uvek nikakva zvanicna odluka koja definise sta jedan sluzbenik obezbedjenja treba da zna ili kako treba da bude obucen da bi se bavio tako ozbiljnim zanimanjem. Sama obuka sluzbenika obezbedjenja je prepustena preduzecima FTO i njihovoj viziji kako njihov sluzbenik treba da je obucen.

Ovaj prirucnik je nastao na ideji da se samim sluzbenicima obezbedjenja predoci kojim znanjem su « naoruzane » njihove kolege u pojedinim zemljama EU. Inace, sam autor ove knjige ima dugogodisnje iskustvo i znanje steceno u sektoru FTO u Francuskoj, gde je stekao diplôme SSIAP 1,SSIAP 2 i SSIAP 3. Diploma SSIAP 3 omogucava autoru da bude predavac prilikom obuke sluzbenika privatnog obezbedjenja. Francuska je zemlja koja prati u korak tendencije vezane za privatno obezbedjenje koje definise EU. Zato, vremenom, mozemo ocekivati da se slicno znanje, zvanicno kroz obuku, pocne primenjivati i u Republici Srbiji.

Ponavljam, ovaj prirucnik ima informativni karakter i niukom slucaju ne zamenjuje obuku sa teoretskim i prakticnim vezbama.

Da li ovaj prirucnik moze da vam pomogne ?

                Naravno, ali sve zavisi od vaseg pristupa poslu. Vi kao sluzbenik FTO moze da kaze ili kako nista nije regulisano i da budete zadovoljni obukom koju ste dobili od strane preduzeca koje vas je angazovalo ili da kao pravi profesionalac kazete kako je svako novo znanje vezano za FTO dobrodoslo I samim tim, da kao sluzbenik obezbedjenja postajete efikasniji i dobijate na vrednosti.

                Pojedine informacije koje budete procitali sigurno vec znate ali pojedine informacije koje su vam nove, mogu da vam pomognu u svakodnevnom izvrsavanju vasih radnih obaveza. Pojedina objasnjenja i informacije mogu da promene vasu sliku o nivou vaznosti nekog problema sto vam moze i te kako pomoci u donosenju pravilne odluke. U poslu u kojem i banalan problem sa pogresnom reakcijom moze da ima katastrofalne posledice, je jako bitno imati i vladati potrebnim znanjem.

 

     Autor: Stefanovic Sacha

     Telechargement

 

 

     *Zabranjeno je koristenje ovog dokumenta u komercijalne svrhe. Za koristenje celog dokumenta ili njegovog dela potrebna je traziti autorizaciju od strane autora.

Samo registrovani clan ima pravo postavljanja komentara

Broj pregleda članaka
1441957
Danas518
Ove sedmice771
Ovog meseca8719

2023-11-28